FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

HALAL KE?

Ya,halal. Malah mesra solat sebab sodium hyaluronate dlm skinelle tu membantu penyerapan serum dengan lebih sempurna. So,tak kan ada masalah air sembahyang tak telus. contoh mcm guna  sesetengah foundation dari jenama lain ada yg waterproof tak telus air sembahyang. Tapi skinelle boleh meresap walaupun dalam air.

ADA KKM KE TAK?

Ada KKM.

No KKM Serum Skinelle ialah: NOT150401902K.

No KKM Cleanser Skinelle ialah: NOT151205603K.

No KKM Blue Foundation Skinelle ialah: NOT160503034K.

(bagi yang x tau, NOT tu bukan maksudnya ‘not’ tidak tapi adalah singkatan yang KKM gunakan untuk istilah kosmetik iaitu NOTIFICATION atau pemberitahuan)

Kami bebas dari bahan terlarang: merkuri & hydrokuinon, bebas paraben & bebas gluta

 

MACAMANA CARA PENGGUNAANNYA?

Cuci muka pagi dan malam. Kalau ada toner, pakai toner dulu. Kalau tak ade toner, boleh trus apply skinelle sekali picit saja mencukupi. Lepas tu sapu kt muka dan tepuk2 bagi meresap. jangan kesat. Lepas tu boleh la pakai apa2 bedak muka kalau nak, tapi for best result jangan pakai apa2 moisturizer lain. Kalau ada masa sekali-sekala sebelum pakai skinelle, basahkan muka dengan tuala yg dah dicelup air panas, bagi buka rongga kulit, pastu apply skinelle supaya skinelle boleh menyerap dengan lebih jauh dan berkesan.

BERAPA LAMA SEBOTOL NI BOLEH TAHAN?

1-2 bulan bergntung pd penggunaan. Sebab pakai sekali picit saja sudah mencukupi. Boleh cover satu muka.

KENAPA HARGA MAHAL?

Di negara Barat bila sebut kolagen ikan jerung memang kolagen paling mahal. Luxury. Tak semua pengeluar produk kecantikan sanggup invest utk bahan yg mahal dan susah nk dpt ni. lagi satu, Kami gabung semua bahan skincare (toner,moisturizer,sunblock&krim mlm) dlm ni. Jd bila dh pki ni, tak payah dah pakai toner, moisturizer, sunblock&krim mlm lg. Cepat dan jimat. Hanya pakai pencuci muka biasa, kemudia terus pakai serum ni dah cukup.

KAT AREA MANA IKAN JERUNG NI?

Bahan ni dr France,tapi kt mna tmpt ternakan tu,trade secret supplier kami. Umpama kita beli emas,pengeluar emas tak boleh bgtau mna lombongnya. Nnti smua org kesana, dh tak ade org beli kt kedai lg.

APA YG BESTNYA IKAN JERUNG?

Protein kulit ikan jerung menyamai kulit manusia. jadi ia plg serasi dgn kulit manusia.Semua jenis kulit serasi samaada kulit sensitif/kering/berminyak.lg satu,molekulnya plg halus & mmpu menyerap dlm kulit manusia dgn lebih cepat.

BUKANKAH IKAN JERUNG ENDANGERED SPECIES?

Ya,ikan jerung endangered species.Tapi yg kami gunakan ni ikan jerung sangkar.kecil je saiznya dan diternak sendiri oleh supplier kami di negara Barat.di sana mereka menternak ikan jerung (shark farming) sudah biasa mcm juga kita ternak ikan talapia,kod,salmon utk buat kolagen.Bukan ikan jerung BULL SHARK yang semakin pupus tu.

Betul ke berkesan? saya dah pakai macam2 produk sblm ni. Tak berkesan pun.

Serum ni lain dr yg anda pernh guna sebab serum ni tak sama dgn produk lain yang ada di Malaysia ni. Ini pertama di Malaysia diperbuat dari kolagen ikan jerung sngkar dari france. Popular di france dah, tapi Malaysia ni yg pertama.

selamat ke guna Skinelle?

produk ni selamat

Kulit tidak menggelupas
tiada kesan smpingn

  • bebas paraben
  • bebas gluta
  • bebas hydroquinone
  • bebas mercury

Apa kelebihan skinelle?

uniknya serum ni diperbuat dr shark collagen.first in malaysia.
bahan dr France. Dia x melekit lngsung,x mcm moisturizer ada yg melekit.

Sesuai untuk :
-kulit berminyak/kering
-pori besar
-utk buang pigmentasi/jeragat
-kecut jerawat
-buang garis kedut halus
-sekatakan tona kulit
-mengembalikan keremajaan dan kehalusan kulit
-pudarkn parut

Kenapa sabun skinelle ni tak berbuih?

Sabun ni memang dicipta tak berbuih sebab buih itu tidak elok. Buih adalah dari glycerin yang tinggi. Kami mengurangkan kadar glycerin tersebut supaya tidak memberi side effect pada kulit anda. Pencuci ini PH Neutral dan tidak meninggalkan kesan yang tidak baik

Apa beza pencuci muka skinelle dgn pencuci muka biasa?

Sangatlah istimewa kerana ianya foam-free, sgt sesuai utk kulit sensitif juga. Glycerin nya pula drpd sumber soya, berbeza drpd pencuci yg lain yg tidak diketahui sumber glycerin nya. Glycerin soya ni sangat mild dan tidak menyebabkan penggelupasan.Bila pakai dengan serum skinelle, anda akan rasa perbezaan yg luar biasa . Pencuci ni juga diolah dengan teknologi peptida yg sama dengan serum SKINELLE. So pencuci pun ada kolagen, serum pn ada kolagen.wow?