On sale!

Skinelle Collagen Peptide Serum

RM179.00 RM160.00

  • First in Malaysia
  • Active ingredient: shark collagen and apple stem cell
  • France technology
  • KKM Approved
  • Fast result
  • Leave skin radiant and smooth
  • Eliminate pimples
  • Reduce dark circle
Additional options total:
Order total:

Quantity:

Description

Serum ni sahaja dah complete sebab serum ni dah 4-in-1 dalamnya ada toner+ moisturizer + serum + sunblock spf 35++..cukup dalam 1 botol. Isipadu 30ml Tahan 2 bulan penggunaan

 

Kandungan SKINELLE sangat baik kerana mengandungi :
1) kolagen ikan jerung: pertama di Malaysia
2) sodium Hyaluronate: Lebih baik dari asid hyaluronik yg tengah HOT di pasaran Malaysia
3) Arbutin: Agen pencerah yang lebih baik dan anti-kanser, bukan bahan terlarang seperti produk lain yg mengandungi Mercury atau Hydroquinone

Mendapat kelulusan KKM,
Serum : NOT150401902K

 

Rata-rata bagi testimoni seperti berikut:

✔Jerawat kecut dalam 1-2 hari saja
✔Kulit kusam kembali bermaya dalam 3 hari
✔Jeragat semakin pudar dalam 2 minggu
✔Kulit kering dan terlalu berminyak baik dalam 1 hari saja
✔Pori-pori pun mengecil dalam 2 minggu
✔Kedut berkurangan setelah 2 minggu.

 

Cara pakai Serum SKINELLE

 

Kandungan dalam Serum SKINELLE

1. Peptida Ikan jerung
  Inilah dia bahan yang paling utama dan powerful dalam serum ini yang pertama di Malaysia. Kolagen ikan jerung daripada France ini merupakan kolagen teknologi baru lebih dikenal sebagai Hydrolized collagen iaitu yang paling kecil molekulnya sehingga 3000 – 5000 Dalton berbanding kolagen lain yang ada dipasaran yang hanya menggunakan teknologi Nano iaitu saiz molekulnya hanya 500 Dalton. Jadi, ia paling cepat menyerap masuk ke dalam kulit kita macam air. Sebab itu bila anda pakai serum ni tak sampai berapa saat dah meresap dan rasa mcam tak pakai apa-apa pun.Di Eropah seperti France peptide collagen ni dikenali sebagai luxury collagen.

kolagen ini sangat powerful untuk:

  • Melembutkan kulit
  • Memadam kedut pada kulit
  • Meningkatkan peningkatan kolagen dalam badan
  • Menguatkan sel-sel kolagen pada kulit
  • Mencerahkan kulit dalam jangka masa panjang
   
2. Stem sel epal
  Tidak syak lagi apple stem cell ni memang fenomena di Malaysia ni. oleh itu,sekarang anda tak perlu lagi dapatkan apple stem cell secara berasingan,ianya dah dimasukkan dalam SKINELLE serum ni.Antara kelebihan stem sel epal ini adalah:

  • Meningkatkan asid hyaluronic sintesis sehingga 267%Asid hyaluronic ni bersamaan dengan 1000ml air yang mana ia amat berkuasa untuk melembutkan kulit dan menyesuaikan kelembapan kulit ikut pada suhu semasa.
  • Meningktkan kolagen jenis IV sehingga 327%
  • Meningkatkan keseluruhan kolagen sehingga 117%
   
3. Ekstrak lemon 
  Kulit dan #vitamin c memang tak boleh dipisahkan.sebab tu serum ni tak mengabaikan kepentingan memasukkan vitamin c didalamnya. Lemon Fruit Extract merupakan sumber semulajadi Asid Sitrik yang kaya dengan Alpha Hydroxy Acid (AHA) yang membantu:

  • Membuang kulit mati secara halus
  • Mengandungi antiseptik untuk membersihkan dan menyegarkan kulit.sebab itu dah tak perlu pakai toner(penyegar) lagi dah lepas ni
   
4. Likoris
  Licorice root merupakan ubatan yang tertua di dalam sejarah.Ianya juga dikenal sebagai “Raja kepada seluruh ubatan tradisional”. Kekuatan licorice extract yang terdapat dalam SKINELLE ni untuk kulit adalah:

  • Mencerahkan kulit
  • Meneyekatakan tona kulit
  • Memudarkan hyperpigmentasi pada kulit

 

   
5. Teh Hijau
  Kita sering dengar orang minum green tea untuk kesihatan dan untuk kurus.Tapi apa pula kebaikannya untuk kulit?kali ni Green Tea Extract ni digunakan untuk buat SERUM pula.Kekuatan Green tea ni adlaah pada bahan aktifnya iaitu polyphenol. Antara kelebihan teh hijau adalah:

  • Mengembalikan semula hidrasi kulit,sebab tulah pemakai serum ini kalau kulit jenis kering cepat je baik
  • Menyegarkan kulit agar tidak nampak kusam
  • Mengandungi antioksida yang tinggi untuk menghalang kanser kulit dan keradangan pada kulit 
  • Melindungi kulit dari UV-B
  • Kandungan epigallocatechin-3-gallate (EGCG), an extract of tea, boleh menghalang kerosakan kolagen kulit dan mengurangkan kerosakan sinaran UV pada kulit.
   
6. Air semulajadi
  Ramai yang tidak sedar kelebihan purified water untuk mencuci muka.Kajian menunjukkan mereka yang menggunakan purified water untuk membasuh muka berbanding air paip  mendapati kulit muka 10x bertambah baik dari segi:

  • Menghalang pertumbuhan jerawat
  • Tona muka lebih sekata
  • Muka kurang menjadi over dry atau kering
  • Kulit muka menjadi lebih lembut
  • Parut jerawat hilang dengan lebih cepat
   
7. Asid Askorbik (Vitamin C)
  Vitamin C adalah sejenis antioksida yang membantu merangsangkan penghasilan kolagen.
Apabila disapu pada kulit, vitamin C dapat mengurangkan kehilangan molekul air pada kulit. Ia juga mempercepatkan pembaikpulihan kulit dan mengurangkan keradangan kulit.
   
9. Arbutin (pencerah kulit)
  Arbutin merupakan ajen pencerah kulit. Kebanyakan pengeluar produk pemutih kulit di pasaran menggunakan hydroquinone. Hydroquinone merupakan bahan terlarang yang boleh menyebabkan kanser kulit. tapi, SKINELLE menggunakan Arbutin yang mana ia bukan bahan terlarang, malah lebih baik kerana mempunyai unsur anti-kanser kulit.
   
10. Sodium Hyaluronate
  Sodium Hyaluronate jauh lebih baik dari asid hyaluronic yang sedang hangat di pasraan. Ini adalah kerana ia mampu bergerak secara bebas jauh ke dalam lapiran kulit. Oleh kerana ia lebih halus dari asid hyaluronic, mampu menyerap di dalam air, menjadikannya pelembap kulit yang kekal. Ia mampu mengurangkan garisan kedut pada muka dan menjadikan kulit lebih muda jelita.

 

 

 

Additional information

Weight 0.3 kg
  1. Rated 5 out of 5

    shahir

    best of the best of the best serum in the world! thanks

  2. Rated 5 out of 5

    Nurkey

    Memang terbaik produk Skinelle ni.. Terbukti berkesan dan tiada ragu-ragu lagi.. Highly recommended… Selamat maju jaya…

  3. Rated 5 out of 5

    Mis Safiya

    Skinelle best!! Awesome!!
    Terbukti Berkesan! Easy to use & berkualiti tinggi. Recommended to all

  4. Rated 4 out of 5

    Huda

    saya dah guna memang terbaik. Hilang jerawat n jeragat. Tapi parut masih nampak lagi..cuma dah pudar..sya bg 4 bintang dlu..klu dah hilang parut sya bg 5 bintang 😀

Add your review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.